Verlengde School

ECE Verlengde School

De ECE Verlengde School biedt een cursus Spaans aan voor tweede en derde klassen. Leerlingen krijgen een extra rapportcijfer Spaans en de cursus wordt afgesloten met een certificaat.

Daarnaast biedt het ECE huiswerkbegeleiding aan op het huiswerkinstituut. Het huiswerkinstituut is een plek waar leerlingen onder deskundige begeleiding hun huiswerk kunnen maken. Het instituut heeft als belangrijkste doelstelling de randvoorwaarden te scheppen van een situatie waarin leerlingen optimaal kunnen werken. Hieruit vloeit een groot aantal voordelen voort zoals:


 

  • onmiddellijke uitleg bij het maken en leren van het huiswerk
  • bekwame begeleiding
  • toezicht op het maken van huiswerk;
  • er wordt op vaste tijden gewerkt aan huiswerk;
  • het huiswerk wordt gemaakt in een rustige omgeving zonder al te veel afleiding;


Tenslotte verzorgt het ECE ook activiteiten voor leerlingen met bijzondere interesses, zoals de ECE Robo Club en de ECE Schaakclub.   

Activiteiten schooljaar 18-19

cursus

Spaans (klas 2 en 3)

inhoud

In deze cursus leer je de grondbeginselen van de Spaanse taal, na Engels en Chinees de derde wereldtaal. Je leert eenvoudige gesprekken in het Spaans te volgen en te voeren. Tijdens de cursus krijg je rapportcijfers Spaans. De cursus wordt in klas 3 afgesloten met een eindcijfer en certificaat.

data

+/- 30 lessen gedurende schooljaar

kosten

€ 125,00 (aanmelden)

docent

mevr. C. Garcia Garcia

materiaal

wordt door de docente verzorgd

activiteit

Huiswerkinstituut (klas 1 t/m 6)

inhoud

Op ongeveer 30 ingeroosterde dagen gedurende een periode (1/3 schooljaar) maak je huiswerk onder begeleiding van oud-leerlingen van onze school. De begeleiders kunnen je uitleg geven, overhoren, helpen met plannen, etc.

tijden

ma t/m do, 15:30-17:30

kosten

€ 150,00 (aanmelden)

activiteit

ECE Robo Club (klas 2 en 3)

inhoud

Op 25 dinsdagmiddagen (15:30-17:45) maak je na kennis met  de  basisprincipes van robotica. Je leert de Lego Mindstorms EV3 programmeren en met deze robot missies uit te voeren. Doel is om in het schooljaar 2018/2019 deel te nemen aan de landelijke Lego First League.   

tijden

di 15:30 - 17:45

kosten

€ 99,00 (aanmelden)

begeleiding

Alexander Frissen

activiteit

ECE Schaakclub (klas 1 t/m 6)

inhoud

Op de ECE Schaakclub, o.l.v. de heren Cornelisse, Houtman en Lans kan je iedere dinsdagmiddag vanaf 15:30 – 17:45 op instuifbasis schaken. Daarnaast zal iedere periode een activiteit worden georganiseerd voor de leden van de schaakclub.


P1: simultaanschaken <> dhr. Houtman

P2: schaaktoernooi Emmauscollege

P3: scholentoernooi. 

tijden

di 15:30 - 17:45

kosten

€ 20,00 (aanmelden)

Stichting ECE

Educatief Centrum Emmauscollege

 sinds 1995 partner van:

David Lans, 2018